Jáhly

Skladem
Hmotnost:
49

Jáhly patří k tradičním českým potravinám, jsou přirozeně bezlepkové a velmi chutné. Můžete z nich připravit sladká i slaná jídla – koláče,  nákypy, kaši, nejznámější je jahelník, který můžete připravit na několik  způsobů.

Jáhly patří mezi obiloviny a vznikají odstraněním slupky z prosa. Jsou to drobné jasně žluté kuličky. Proso bylo jednou z hlavních obilovin Slovanů, kteří z něj vařili kaše, polévky a různé placky.

Jáhly jsou zdrojem železa a fosforu, obsahují také hořčík a mangan, křemík a vitamíny skupiny B. Jsou také zdrojem prospěšných nenasycených mastných kyselin a obsahují vlákniny.

Zařaďte je do jídelníčku, protože:

  • Jsou přirozeně bezlepkové
  • Jsou dobře stravitelné
  • Patří mezi nejméně alergizující potraviny
  • Jsou výživné, obsahují vlákninu – pomáhají s trávením
  • Snadno je připravíte
  • Můžete je upravovat nasladko i naslano
  • Patří mezi české tradiční potraviny

Země původu: Polsko

Dodavatel: Natural Jihlava




Související zboží

Žito české BIO
Žito české BIO
39 Kč s DPH
© ARSYLINE 2024
Upozornění
Zavřít
Zboží bylo úspěšně přidáno do košíku
0.00 Kč s DPH

V košíku máte zboží v celkové hodnotě 0 Kč s DPH

Pokračovat v nákupu Zobrazit košík