Slaďoučké české jahody, existuje snad tradičnější a oblíbenější ovoce pro džem? Přidáním kyselé rebarbory získali jahody sladce-kyselkavou příchuť a z této kombinace léto přímo srší.
Jahody s rebarborou jsme povařili se špetkou třtinového cukru, citronové šťávy a skořice, pak sterilizovali, aby vám dlouho vydrželi.
Namažte si tento sladký výběrový džem extra speciální na čerstvý křupavý chléb s máslem, palačinky nebo lívanečky a budete se olizovat až za ušima :)
Složení: jihočeské jahody 70%, rebarbora 10%, třtinový cukr 18%, citronová šťáva 1,5%, citrusový pektin, skořice, sůl
Hmotnost: 180 g. Na 100 g výrobku jsme použili 91 g jahod a 13 g rebarbory.
Vyrobeno s láskou na Chytrově. Uchovejte v chladu a temnu, po otevření skladujte v ledničce.
Minimální trvanlivost: 6/2025