Slaďoučké jihočeské jahody, existuje snad tradičnější a oblíbenější ovoce pro džem? Společně s rebarborou získali jahody sladce-kyselkavou příchuť a z této kombinace léto přímo srší. V tomto minibalení vyzkoušíte snadno více druhů a jsou i skvělým jedlým dárkem do dárkové tašky. Domácí marmeládou totiž určitě nikoho neurazíte :)
Jahody s rebarborou jsme povařili se špetkou třtinového cukru, citronové šťávy, citrusovým pektinem a solí pak sterilizovali, aby vám dlouho vydrželi.
Namažte si tento sladký výběrový džem extra speciální na čerstvý křupavý chléb s máslem, palačinky nebo lívanečky a budete se olizovat až za ušima :)
Složení: jihomoravské jahody 72%, rebarbora 20%, třtinový cukr 7,5%, citronová šťáva, citrusový pektin, sůl
Hmotnost: 50 g. Na 100 g výrobku jsme použili 94 g jahod a 26 g rebarbory
Vyrobeno s láskou na Chytrově. Uchovejte v chladu a temnu, po otevření skladujte v ledničce.
Minimální trvanlivost: 6/2026