Dopřejte si to nejlepší přímo z malé moravské BIO farmy!
Mouku Vám nameleme u nás po objednání, takže bude maximálně čerstvá.
Mouka má střední hrubost. Lze si ji prosít a mít tak hladkou a hrubou mouku zvlášť.
Jednozrnka je prapůvodní druh pšenice, která nebyla šlechtěna a křížena. Tím pádem má jinou genetickou výbavu než moderní pšenice, protože ta byla šlechtěna po mnoho let. Nabízí vysoký obsah karotenoidů, což znamená krásnou žlutou barvu chleba, vysoký obsah proteinu a vyšší obsah některých stopových prvků jako je zinek, hořčík, draslík, fosfor.
Dále je jednozrnka je vhodná k výrobě nekynutých cereálních výrobků jako jsou koláče, palačinky, lívance.
Obsahuje však méně lepku, proto ji v kynutých těstech používejte jen pro doplnění společně s běžnou pšenicí nebo pšenicí špaldou. A počítejte s delší dobou kynutí.
Je vhodná k zahušťování polévek a gulášů, a rozhodně vyzkoušejte ranní jednozrnkovou kaši.
Nabízíme vám k odběru pšenici jednozrnku v nejlepší BÁJO kvalitě.
Alergen: lepek
Uchovávejte v suchu a temnu při pokojové teplotě do 27°C.
Zemědělská produkce: Česká republika, biofarma Ivančice