Dopřejte si to nejlepší z domácí přírody s čerstvě mletou žitnou moukou z tradičního moravského žita pěstovaného v Ivančicích na jižní Moravě.
Tato žitná mouka je symbolem houževnatosti a síly, kterou přináší tradiční moravská obilovina plná vlákniny, vitamínů skupiny B, E, minerálů a lignanů. Podporuje trávení, posiluje imunitní systém a přispívá ke zdraví srdce.
Moravské žito se mimořádně hodí pro pečení tradičního chleba s výraznou chutí a typickou barvou. Je ideální pro kváskový chleba a hodí se také do smíšených chlebů. Vyzkoušejte variantu se špaldou nebo celozrnnou pšenicí.
Chleby z moravského žita jsou snadno stravitelné, mají autentickou plnou chuť, dlouho vydrží čerstvé a jsou vhodné pro pečení ve formách i volně tvarované bochníky. Žitné chleby z moravského žita získají při pečení krásnou kůrku a výraznou vůni.
Vyzkoušejte přidání moravské žitné mouky do rohlíků, bulek, buchet a koláčů nebo do tradičních perníčků a vánočního pečiva.
Abychom zaručili maximální čerstvost a chuť, melou se zrna těsně před odesláním u nás na Chytrově.
Mouka má střední hrubost. Můžete ji prosít a mít tak hladkou a hrubou mouku/krupici zvlášť.
Alergen: lepek
Uchovávejte v suchu a temnu při pokojové teplotě do 25°C.
Zemědělská produkce: Ivančice, jižní Morava, Česká republika