Mandle se považují za jednu z nejzdravějších potravin vůbec. V mandlích najdeme více než 50 % tuků, ty se skládají především z mononenasycených (34 %) a polynenasycených (11 %) mastných kyselin. Mezi potravinami rostlinného původu patří mandle k nejbohatším na proteiny, najdeme v nich téměř 20 % bílkovin. Obsahují jen asi 18 % sacharidů, proto je vhodné je doplňovat sušeným ovocem. Hrstka mandlí doplněná o sušené ovoce hravě vykouzlí vyváženou zdravou svačinku.
Využití mandlí závisí pouze na Vaší fantazii. Nejčastěji se mandle křoupou jen tak samotné nebo v kombinaci s čerstvým nebo sušeným ovocem. Často se používají při pečení cukroví a moučníků (obzvláště výborně chutnají v jablečném závinu). Také je můžete přidat do smoothie nebo si z nich vyrobit domácí ořechové máslo či mandlovou mouku.
Výrobek může obsahovat stopy arašídů, jiných skořápkových plodů oxidu siřičitého nebo sezamu.
Složení: mandle jádra neloupaná
Skladování v temnu, suchu a chladu. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.