Černá pšenice ZORA je zajímavá svou oříškovou chutí. Tmavé zbarvení (není úplně čená, spíše tmavě purpurová) této pšenice je způsobeno vysokým obsahem antokyanových barviv, jsou to tzv. přírodní barviva nacházející se především ve svrchní části zrna. Obsah antokyanů je dle odborníků srovnatelný s obsahem v červeném víně. Tyto jsou také považovány jako antioxidant s pozitivním vlivem na lidský organizmus. Tvrdí se, že chrání naše buňky před předčasným stárnutím.
Rádi Vám pšenici nameleme a vy můžete mít čerstvou mouku na pečení i vaření skvělých pokrmů. Mouka se hodí na pečení chleba, do buchet a koláčů, výborná je také do perníku a vánočního cukroví – to ovšem doporučujeme přesít opravdu na jemno.
Alergen: lepek
Uchovávejte v suchu a temnu při pokojové teplotě do 27°C.
Zemědělská produkce: Česká republika, biofarma Ivančice