Modrá pšenice Oxana je zajímavá svou oříškovou chutí. Tmavé zbarvení (není úplně modrá, spíše šedivá, jako žito) této pšenice je způsobeno vysokým obsahem antokyanových barviv. Modré zabarvení zrna dává pekárenským výrobkům našedlé zabarvení, barvivo v zrně působí blahodárně a i preventivně proti některým nemocem. Antokyany jsou také považovány jako antioxidant s pozitivním vlivem na lidský organizmus. Tvrdí se, že chrání naše buňky před předčasným stárnutím.
Rádi Vám pšenici nameleme a vy můžete mít čerstvou mouku na pečení i vaření skvělých pokrmů. Mouka se hodí na pečení chleba, v kombinaci se žitem získá příjenou barvu. Vyzkoušejte ji do buchet a koláčů nebo do perníku.
Alergen: lepek
Uchovávejte v suchu a temnu při pokojové teplotě do 27°C.
Zemědělská produkce: Česká republika, biofarma Ivančice