Sušené švestky se vyznačují vysokým obsahem vlákniny v porovnání s ostatními druhy ovoce. Zlepšují trávení a pomáhají při zácpě. Neobsahují příliš cukru, což je příhodné při redukční dietě. Sušené švestky mají léčivé účinky - mají pozitivní vliv na látkovou výměnu, upravují krevní tlak a mají pozitivní vliv na paměť. Obsah beta-karotenu v sušených švestkách také přispívá k ochraně před poškozením buněk kyslíkem zhášením volných radikálů, což podle řady studií je užitečné při prevenci řady onemocnění, např. aterosklerózy, onemocnění srdce u diabetiků, nádorů tlustého střeva a při snižování stupně závažnosti některých zánětlivých stavů.
Skladování Sušené švestky by měly být uloženy v suchém prostředí při pokojové teplotě a v těsně uzavřených plastových nebo skleněných nádobách.
Dodavatel: Alika