Ovesné vločky k snídani si už zaléváte mandlovým mlékem a pochutnáváte si na vaječné pomazánce bez vajec, ale veganskému jídlu jste ještě úplně nepropadli. Anebo se už mezi vegany počítáte, ale stále vás odrazuje cena a vadí vám i všechen ten marketing, který kolem veganského životního stylu propukl.
Veganské dobroty si nicméně můžete jednoduše připravit i doma – vyjdou levněji a obejdete se bez obalů. Přitom to není vůbec složité, navíc budou chutnější a zdravější než z obchodu a ještě je budete mít kdykoli po ruce. Zde uvádíme jen některé z důvodů, proč se vyplatí si veganské alternativy sýra, majonézy, burgerových housek a mnoha dalších dobrot připravovat doma: Vzdáváte se živočišných surovin, ale ne chuti: Chcete-li častěji jíst vegansky, není třeba rezignovat na výraznou chuť a vůni mléčných výrobků, burgerů, uzenin apod. Vaříte vegansky bez použití hotových výrobků: Zapomeňte na výrobky ze supermarketu zatavené v plastových fóliích – téměř všechny rostlinné alternativy typických potravin živočišného původu si můžete připravit jednoduše sami. Veganská kuchyně není jen o sóji a tofu: Rozmanité, výživné a zdravé jídlo si připravíte i z cizrny, fazolí, různých semínek nebo ořechů.
Ušetříte a bude vás to bavit: Připravovat si podobné výrobky doma je zpravidla cenově mnohem výhodnější než si kupovat průmyslově zpracované produkty, a navíc si je můžete ochutit podle libosti.
Rostlinná kuchyně založená převážně na regionálních surovinách nemusí být vůbec nudně jednotvárná. Právě naopak – může být dokonce velmi pestrá, a navíc skvěle chutná! Nezáleží na tom, zda jíte vegansky, nebo byste chtěli čas od času tělu ulevit od živočišných surovin z jiných důvodů, každopádně se vyplatí zkusit si připravit čistě rostlinné pokrmy. Nechte se inspirovat a dovolte, aby i váš život byl o něco „zelenější“!
Nakladatel: Kazda
ISBN: 978-80-7670-059-8
Počet stran: 190