Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Oba rody jsou původem z Indie (největší producent až do konce 20. století), Pákistánu, Bangladéše, Bhútánu, Indonésie a Nepálu. Kardamom byl znám u Řeků či Římanů, kteří ho žvýkali, aby měli čisté zuby a svěží dech.
Použití v kuchyni: dochucovadlo do pokrmů i nápojů, indická kuchyně, vánoční cukroví, do čaje i kávy.
Kardamom pomáhá:
- uvolnit žaludeční křeče
- zmírňuje pálení žáhy
- zvyšuje chuť k jídlu
- udržovat pravidelný srdeční rytmus
- při nevolnosti a bolesti hlavy
- při hubnutí
- zlepšuje zrak a funkci ledvin
Koupí podpoříte nás, český trh a malé zemědělce, což je v dnešní době víc než důležité.
Uchovávejte v suchu a temnu, při teplotě do 20°C, expirace 7/2021
Dodavatel: Profi-koření
Země původu: Guatemala