Koriandr plod je jednoletá (někdy i dvouletá) bylinka z čeledi miříkovité, podobně jako celer, anýz, nebo například kopr a kmín. Koriandr se v zásadě skládá z bílkovin a sacharidů.
Má aromatickou vůně, charakteristická lehce hořká, ostrá chuť.
Podporuje tvorbu žaludečních šťáv a působí příznivě na trávení. Koriandrový čaj pomáhá při bolestech břicha, pocitu plnosti a nadýmání. Obklady z koriandru jsou dobré při revmatických bolestech kloubů.
Použití v kuchyni: Tvoří složku gruzínské a latinskoamerické kuchyně, je obsažen v Kari, hodí se do nakládané zeleniny a hub, při pečení, uzení masa, do omáček, chleba a likérů.
Koupí podpoříte nás, český trh a malé zemědělce, což je v dnešní době víc než důležité.
Uchovávejte v suchu a temnu, při teplotě do 20°C
Dodavatel: Koření od Antonína