Koriandr je charakteristický hlavně pro arabskou a asijskou kuchyni, kde se hodně používá v čerstvé podobě, neboť v Asii mají koriandru jako u nás třeba petržele. Čerstvě vám ho nameleme před odesláním.
Koriandr mletý použijete do vánočního pečiva, marcipánu a perníku. Dále se přidává do luštěninových pokrmů, při pečení masa, do paštik, nádivek, sójových bobů, omáček, zelí a zavařené řepy.
Podporuje tvorbu žaludečních šťáv, čímž příznivě ovlivňuje trávení. Čaj z koriandru pomáhá při bolestech břicha, pocitu plnosti či nadýmání. Obklady z koriandru pomáhají při revmatických potížích kloubů. Dále koriandr:
- dezinfikuje ústní dutinu
- pomáhá snižovat krevní tlak
- pro vysoký obsah železa velmi prospívá anemickým lidem
- vysoký obsah vápníku nezbytného pro zdravé kosti a zuby
- zrychluje metabolismus
Koupí podpoříte nás, český trh a malé zemědělce, což je v dnešní době víc než důležité.
Uchovávejte v suchu a temnu, při teplotě do 20°C
Dodavatel: Koření od Antonína