Modrá (šedá) pšenice je zajímavá svou oříškovou chutí.  Tmavé zbarvení (není úplně modrá, spíše šedivá, jako žito) této pšenice  je způsobeno vysokým obsahem antokyanových barviv. Modré zabarvení zrna  dává pekárenským výrobkům našedlé zabarvení, barvivo v zrně působí  blahodárně a i preventivně proti některým nemocem. Antokyany jsou také  považovány jako antioxidant s pozitivním vlivem na lidský organizmus. Tvrdí se, že chrání naše buňky před předčasným stárnutím. 
Rádi Vám pšenici nameleme a vy můžete mít čerstvou mouku na pečení i vaření skvělých pokrmů. Mouka se hodí na pečení chleba, v kombinaci se žitem získá příjemnou barvu. Vyzkoušejte ji do buchet a koláčů nebo do perníku. 
Alergen: lepek
Uchovávejte v suchu a temnu při pokojové teplotě do 27°C.
Zemědělská produkce: Česká republika, biofarma Ivančice