Mouku Vám nameleme u nás po objednání, takže bude maximálně čerstvá.
Mouka má střední hrubost. Lze si ji prosít a mít tak hladkou a hrubou mouku zvlášť.
Červená pšenice je zajímavá svou oříškovou chutí. Purpurové zbarvení této pšenice je způsobeno vysokým obsahem antokyanových barviv, jsou to tzv. přírodní barviva nacházející se především ve svrchní části zrna. Obsah antokyanů je dle odborníků srovnatelný s obsahem v červeném víně. Tyto jsou také považovány jako antioxidant s pozitivním vlivem na lidský organizmus. Tvrdí se, že chrání naše buňky před předčasným stárnutím.
Mouka se hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, sušenek, výborná je do banánové bábovky.
Nabízíme vám k odběru moravskou BIO pšenici červenou Jumiko
Alergen: lepek
Uchovávejte v suchu a temnu při pokojové teplotě do 27°C.
Zemědělská produkce: Česká republika