Mátu určitě není třeba představovat. Její výrazná mentolová chuť osvěží dech a sklidní žaludek. Přidává se do různých čajových směsí za účelem úpravy nepříjemné chuti. Z máty lze ale jednoduše uvařit i chutný sirup, který vám vydrží stejně dlouho jako sušená bylinka.
Pro studenou limču nařeďte vodou nebo minerálkou v poměru 1:8 až 1:12. Sirup je vhodný i k oslazení čaje, müsli, kaše i do míchaných nápojů.
Náš chytrý sirup z máty vám bude chutnat ještě více, když si ho připravíte s veselými bylinkovými kostkami ledu. Zkuste lístečky máty, meduňky, nebo kvítky růží, sedmikrásky či levandule, naplňte jimi formičku na led, zalijte vodou a dejte zmrazit.
Složení: bylinný macerát (voda, máta), třtinový cukr 33 %, citrón
Obsah: 0, 25 l
Láhev je opatřena uzávěrem s nalévací vložkou.
Uchovejte v chladu a temnu, po otevření skladujte v ledničce a spotřebujte do 21 dní.
Vyrobeno s láskou na Chytrově.
Vybírejte i z naší další bylinkové a ovocné nadílky: mateřídouška, šalvěj, meduňka, bezinka, jablko s kořením, jablko se zázvorem