Pšenice červená Jumiko BIO je zajímavá svou oříškovou chutí. Purpurové zbarvení této pšenice je způsobeno vysokým obsahem antokyanových barviv, jsou to tzv. přírodní barviva nacházející se především ve svrchní části zrna. Obsah antokyanů je dle odborníků srovnatelný s obsahem v červeném víně. Tyto jsou také považovány jako antioxidant s pozitivním vlivem na lidský organizmus. Tvrdí se, že chrání naše buňky před předčasným stárnutím.
Po namletí se hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, sušenek, výborná je do banánové bábovky. Můžete ji vyzkoušet uvařit jako přílohu – postupujte jako u celozrnné rýže, jen ji předem namočte na 6-10 hodin. Je ideální ke klíčení a svou barevností oživí každý pokrm.
Rádi Vám pšenici nameleme a vykouzlíme tak domácí mletou mouku na pečení i vaření skvělých pokrmů.
Dopřejte si to nejlepší přímo z malé moravské BIO farmy!
Alergen: lepek
Uchovávejte v suchu a temnu při pokojové teplotě do 27°C.
Zemědělská produkce: Česká republika