Pšenice modrá Oxana BIO – z Moravy

In stock
Hmotnost:
59

Modrá pšenice Oxana  je zajímavá svou oříškovou chutí.  Tmavé zbarvení (není úplně modrá, spíše šedivá, jako žito) této pšenice  je způsobeno vysokým obsahem antokyanových barviv. Modré zabarvení zrna  dává pekárenským výrobkům našedlé zabarvení, barvivo v zrně působí  blahodárně a i preventivně proti některým nemocem. Antokyany jsou také  považovány jako antioxidant s pozitivním vlivem na lidský organizmus. Tvrdí se, že chrání naše buňky před předčasným stárnutím

Rádi Vám pšenici nameleme a vy můžete mít čerstvou mouku na pečení i vaření skvělých pokrmů. Mouka se hodí na pečení chleba, v kombinaci se žitem získá příjenou barvu. Vyzkoušejte ji do buchet a koláčů nebo do perníku. 

Alergen: lepek

Uchovávejte v suchu a temnu při pokojové teplotě do 27°C.

Zemědělská produkce: Česká republika, biofarma Ivančice


© ARSYLINE 2025
Warning
Close
The product has been successfully added to the cart
0.00 Kč incl. VAT

In the cart, you have products in the total value 0 Kč incl. VAT

Continue Shopping Show cart